Ποιμαντικές επισκέψεις του Μητροπολίτη Κατάγκας Μελετίου

Στο Λουμπουμπάσι ευρέθη ο Σεβ. Μητροπολίτης Κατάγκας κ. Μελέτιος όπου τέλεσε τους Β’ χαιρετισμούς εις τον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού για τον Απόδημο Ελληνισμό, αλλά και τους Ιθαγενείς χριστιανούς της Ιεράς Μητροπόλεως.
Μετά το πέρας ο Σεβασμιώτατος συναντήθηκε με τους Έλληνες, τον πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο στην Ελληνική Κοινότητα σε εγκάρδιο κλίμα.
Το πρωί, αναχώρησε για την κωμόπολη Κατάγκα όπου λειτούργησε και μίλησε για τις άγιες ημέρες της Αγίας Τεσσαρακοστής.
Ο Ιερός Ναός ήταν κατάμεστος από ενορίτες, ενώ η στη συνέχεια η ενοριακή επιτροπή, παρέθεσε τράπεζα αγάπης, και εξέθεσαν τα προβλήματά τους, όπου ο Σεβασμιώτατος τους απήντησε δίνοντας τις ανάλογες λύσεις.
Το απόγευμα παρευρέθη στον Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου Λίκασι για τον Εσπερινό,  ενώ την επόμενη ημέρα λειτούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο, όπου μίλησε περί πίστεως και αγάπης που πρέπει να έχουν οι πιστεύσαντες χριστιανοί παρά τους ενδεχόμενους πειρασμούς και εμπόδια που θα συναντούμε.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας χοροστάτησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στον κατανυκτικό εσπερινό, όπου απηύθυνε λόγους οικοδομής στους νέους της ενορίας. 
Τέλος ο πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Κατάγκας Αρχιμ. Κοσμάς, λειτούργησε την Κυριακή και κήρυξε τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, και κατόπιν διένειμε το ετήσιο ημερολόγιο στους πιστούς και την άλλη μέρα επεσκέφθηκε τα Σχολεία της Μητροπόλεως και διένειμε εις  τους τελειοφοίτους από ένα ημερολόγιο. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Συμβουλές σε έναν νέο της εποχής

Συνέντευξη στον σταθμό 4Ε (Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Ενημερωτική Εκπομπή) με τον Γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό στον μακαριστό π. Θεόφιλο Ζησόπουλο. Ο Γέροντας Ιωσήφ … [...]

Τη αυτή ημέρα, μνήμη των (7 Απριλίου)

7 Ἀπριλίου † Μνήμη τοῦ ἁγίου μάρτυρος Καλλιοπίου, τοῦ ἐν Πέργῃ τῆς Παμφυλίας ἀσκήσαντος. Ὁ  Ἅγιος Μάρτυς Καλλιόπιος καταγόταν ἀπό τήν Πέργη τῆς Παμφυλίας καί ἔζησε … [...]

«Η Πνευματική Ζωή»

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ, σε ομιλία του σε φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου το 2008, μιλάει για το νόημα και την σημασία της … [...]