Πρώτη Ιερατική Σύναξη στην Ι.Μ. Κερκύρας μετά την καραντίνα

Στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων Η ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ συγκλήθηκε το πρωί της Πέμπτης 25 Ιουνίου 2020 η πρώτη μετά την καραντίνα γενική ιερατική σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων.
Κατ’  αυτήν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ενημέρωσε τους ιερείς για όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα, για το θέμα της θείας κοινωνίας, αλλά και κατέθεσε προβληματισμούς για την διακονία των πατέρων στις αλλαγές συνθηκών που προέκυψαν.
Ο κ. Νεκτάριος ζήτησε περαιτέρω δραστηριοποίηση τόσο στην λειτουργική και ποιμαντική ζωή, όσο και προσπάθεια να υπάρχει διοικητική τάξη στις ενορίες.
Έγινε μεγάλος διάλογος σχετικά με την λιτανεία της 11ης Αυγούστου και συζητήθηκαν ποιμαντικά ενδεχόμενα σε περίπτωση που έχουμε δεύτερο κύμα κορωνοϊού.
Ο Μητροπολίτης Κερκύρας επεσήμανε την ανάγκη για προσευχή και προσέγγιση των αναγκών των ανθρώπων, ενώ τόνισε ότι η τοπική Εκκλησία οριοθέτησε μέσα από την κρίση το τι έχει να περιμένει τόσο από τους ιθύνοντες όσο και από την κοινωνία γενικότερα.
Εξέφρασε την χαρά του που οι ιερείς έμειναν στις επάλξεις, λειτούργησαν παρά τις δυσκολίες και τόνισε ότι ο λαός παρέμεινε και παραμένει κοντά στην Εκκλησία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Συνέρχεται την Πέμπτη 9 Ιουλίου η ΔΙΣ

Συνέρχεται την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 163ης Συνοδικής Περιόδου, προκειμένου να ασχοληθεί με τα θέματα της Ημερησίας … [...]

«Όνειρο ζω μη με ξυπνάτε…»

Αγαπητοί αναγνώστες, επειδή πρόσφατα μας προσκάλεσε ένας νέος με κανάλι στο YouTube, να μιλήσουμε γύρω το θέμα των ονείρων που τον ενδιαφέρει , αποφασίσαμε να αφιερώσουμε … [...]