Σε εξέλιξη τρία σημαντικά έργα στην Ι.Μ. Σιδηροκάστρου (ΦΩΤΟ)

Με τη βοήθεια του Θεού και τις άοκνες προσπάθειες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου και των συνεργατών του βρίσκονται σε εξέλιξη τρία σημαντικά έργα στην Ιερά Μητρόπολη τα οποία και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθούν και θα αποδοθούν σε κοινή χρήση των ευσεβών κατοίκων της περιοχής.
Το πρώτο είναι το πολύ γνωστό Πνευματικό Κέντρο – Παλαιό Νεοκλασικό Δημοτικό Σχολείο Βαμβακοφυτου.
Το ερείπιωδες και υπό κατεδάφιση σχολείο περιήλθε με ενέργειες του Σεβ. κ. Μακαρίου στην κυριότητά της Ιεράς Μητροπόλεως η οποία και ανέλαβε την ριζική ανακαίνιση του κυριολεκτικά από τα ερείπια.
Το έργο χρηματοδοτήθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου η οποία είναι μέγας ευεργέτης του έργου αυτού.
Σχεδόν ολοκληρώθηκαν όλες εργασίες ενώ εσχάτως ηλεκτροδοτήθηκε και φωταγωγήθηκε καταλλήλως εσωτερικά κυρίως όμως εξωτερικά ώστε να ομοιάζει με την Βουλή των Ελλήνων. Έχει επιπλωθεί αναλόγως και περιλαμβάνει Αίθουσα
Γραφείο, Αίθουσα Συνεδριάσεων και Τραπεζαρία, Πινακοθήκη με τα ζωγραφικά έργα γνωστών καλλιτεχνών ζωγράφων πού κατάγονται από την κωμόπολη και Αίθουσα Ομιλιών για 70 έως 80 ατόμα.
Επίσης στους ισόγειους χώρους στεγάζονται δύο μουσεία λαϊκής τέχνης α) της οικογένειας Παπακωνσταντίνου και του συλλόγου του χωριού Μ.Ο.Λ.Ο.Β. με πολλά και ωραία εκθέματα από την ζωή των χωριών μας και τα οποία μας παραχωρήθηκαν. Οι ως άνω θα έχουν την φροντίδα των χώρων.
Επίσης πρέπει να σημειώσουμε ότι με τη φροντίδα της μοναχής Μαρίας Σιάμη που διαμένει στο χωριό εμφύτευθησαν θάμνοι και καλλωπιστικά φυτά στους εξωτερικούς χώρους. Το δεύτερο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως είναι ο καθαρισμός ο εξωραϊσμός και η περιποίηση των χώρων των Κατασκηνώσεων οι οποίες θα λειτουργήσουν κατά το μήνα Ιούλιο και Αύγουστο σύμφωνα με τα νέα μέτρα υγιεινής και προστασίας των παιδιών.
Προ μηνών ο Σεβασμιώτατος έθεσε τον θεμέλιο λίθο του νέου Ιερού Ναού των κατασκηνώσεων στο όνομα του Αποστόλου Παύλου.
Με τη γενναία δωρεά του εφοπλιστού και Διοικητού του Αγίου όρους κ. Αθανασίου Μαρτίνου και του ιδρύματος” ΑΙΓΕΑΣ” που διευθύνει, η νέα εκκλησία ολοκληρώθηκε και συν Θεώ αρχίζουν τα επιχρίσματα.
Στον ίδιο χώρο έχει κατασκευαστεί απέναντί της εκκλησίας και μεγάλο αμφιθέατρο για τις γιορτές των παιδιών με όλους τους ανάλογους χώρους. Απομένει ο ηλεκτροφωτισμός των.
Από τη στήλη αυτή κάνουμε έκκληση στους γονείς και στα ίδια τα παιδιά που επιθυμούν να έρθουν στην κατασκήνωση να κάνουν την εγγραφή τους.
Η παραμονή των παιδιών όπως πάντοτε θα είναι δωρεάν. Σημειώνουμε ότι τα παιδιά από 50ετίας και πλέον που λειτουργεί η κατασκήνωση τα προσέχουμε περισσότερο από τα μάτια μας.
Τέλος το τρίτο έργο είναι η επέκταση και η ολοκλήρωση του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κορυφουδίου της λίμνης Κερκίνης που έχει ολοκληρωθεί και απομένουν τα επιχρίσματα και η τοποθέτηση παραθύρων.
Παραλλήλως καθαρίστηκαν το οίκημα που ευρίσκεται εντός του οικοπέδου και οι εξωτερικοί χώροι πολλών στρεμμάτων από τα χόρτα και από άλλα υλικά.
Στον χώρο αυτό ήδη ετοιμάζεται να εγκαταβιώσει ομάδα τριών νέων παιδιών (ανδρών) για να ζωντανέψει ένα χώρο που ευλαβούνται οι κάτοικοι της περιοχής μας για τα πολλά θαύματα που επιτελεί ο Άγιος Γεώργιος σε νέα ζευγάρια.
Πρέπει να σημειωθεί η σημαντική συμβολή του Ιερέως π. Βασιλείου Χρίτσκου της ενορίας της Κερκίνης και όλων των κατοίκων της όμορφης αυτής κωμοπόλεως της Λίμνης οι οποίοι εσήκωσαν μέχρι σήμερα το βάρος της όλης προσπάθειας.
Τους αξίζει ο δίκαιος έπαινος και τα συγχαρητήρια όλων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ