Στο Βελιγράδι ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Στο Βελιγράδι έφτασε το βράδυ του Σαββάτου 21 Νοεμβρίου 2020 ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας.
Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ μετέβη στο Βελιγράδι για να παραστεί στην Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Πατριάρχη Σερβίας κυρού Ειρηναίου, με τον οποίο διατηρούσε όλα αυτά τα χρόνια ιδιαίτερη φιλία.
Στο αεροδρόμιο «Νίκολα Τέσλα» τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα, υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνα κ. Πορφύριος και ο Επίσκοπος Νις κ. Αρσένιος.
Αμέσως μετά ο Ρώσος Ιεράρχης συναντήθηκε με τον Τοποτηρητή του Πατριαρχικού Θρόνου της Σερβίας, Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας κ. Χρυσόστομο και Μέλη της Ιεράς Συνόδου.
Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ μετέφερε στον Τοποτηρητή και τους Ιεράρχες τα συλλυπητήρια του Πατριάρχη Μόσχας κ. Κυρίλλου για την κοίμηση του Πατριάρχη Ειρηναίου, καθώς και τις θερμές ευχές του προς όλους.
Επίσης, συζήτησαν διάφορα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενώ μοιράστηκαν διάφορες αναμνήσεις από τον μακαριστό Πατριάρχη Ειρηναίο.
Τέλος ο Σεβασμιώτατος, μετέβη στον Καθεδρικό Ναό του Βελιγραδίου όπου εκεί τέλεσε τρισάγιο ενώπιον της σορού του Πατριάρχη Ειρηναίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η Θεία Κοινωνία έγινε τώρα πια αντικείμενο δημοσκόπησης. «Πιστεύετε ότι με την Θεία Κοινωνία μπορεί να μεταδίδεται ασθένεια»; 

Η Θεία Κοινωνία είναι ο «καρπός»  της Θείας Λειτουργίας. Όλα γίνονται μέσα στον ναό για την στιγμή εκείνη, πού ο ιερέας θα βγει στην Ωραία Πύλη και θα πει στους πιστούς … [...]