Συνεχίζονται οι επετειακές εκδηλώσεις στην Ι.Μ. Κατάνγκας (ΦΩΤΟ)

Συνεχίστηκαν κατ’ αυτές τις ημέρες οι επετειακές εκδηλώσεις επι τη συμπληρώσει τριάκοντα χρόνων εις τον Αμπελώνα του Κυρίου εις την Αφρικανικήν Γην και δή εις την Ι. Μητρόπολι Κατάνγκας.
Την 5ε Φεβρουαρίου ο Σεβ. Κατάνγκας επέσκεφθη το νοσοκομείον της Ι.Μητροπόλεως “ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ και έτυχε θερμής υποδοχής από των εργαζομένων ιατρών και νοσοκόμων και το λοιπ’ω προσωπικό.
Με θερμά λόγια εξεφράσαν τις ευχαριστίας τους και ευχήθηκαν έτη πολλά διακονίας εις το Σεβασμιώτατον, και ο ίδιος ο Σεβ. αντευχήθη και ευχαρίστησε όλους, επισημάνος πώς η προσφορά των πρώς τον πονεμένον συνάνθρωπόν των είναι ότι πιό πολύτιμο ύπαρχει.
Ακολούθως πήγε εις την φαρμακείμενο γυναικείο μοναστήρι του αγίου Νεκταρίου, όπου και εκεί έτυχε θερμής υποδοχής εις την Εκκλησίαν, και κατόπιν εις το Αρχονταρίκη της Μονής προσεξέρθηκε πλούσιο κέρασμα εις τούς κληρικούς και λαικούς που συνόδευαν τον Επίσκοπον.
6ε Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε την Θ. Λειτουργίαν εις τον Ι.Ναόν του Αγίου Γεοργίου και ευχήθηκε τα δέοντα εις όλους .
7ε Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος Κ.Κ. Μελέτιος και πάλι ακολουθόν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, πήγε εις τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, ξεναγήθηκε από τον Γενικό Αρχιερατικό Π. Θεόφιλο ΚΑΤΑΝΓ, και εμνήσθησαν ημέρες παλαιές πώς ξεκίνησε ιεραποστολή και έγινε Επισκοπή και κατόπιν μητρόπολις και ακολούθησε κέρασμα στον χόρον της υποδοχής των χριστιανών.
Όλοι έλαβαν από το πλούσιο κέρασμα εργαζόμενοι και μη και ευχαρίστησαν τόν πνευματικό τους πατέρα Σεβασμιώτατον Κ.Κ. Μελέτιον.
Σήμερα Σάββατον 8ε Φεβρουαρίου, η ιερά μνύμη του αγίου Θεοδώρου στρατηλάτου, ο π. Ιωάννης – Γραμματέυς τών σχολείων της Ι.Μητροπόλεως ετέλεσε την Θ. Λειτουργίαν και ευλόγησε το δημοτικό Σχολείο που εκκλησιάστηκε.
Άυριο θα είναι το αποκορύζομαι των Εκδηλώσεων και θα τελεσθή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και χειροτονία Πρεσβυτέρου, βράβευσις κληρικών και λαικών παρουσία πολλών Ελλήνων και κυβερνητικόν εκπροσώπων.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η μυστική πράκτορας και ο καλόγερος

Παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα από τη ζωή του κριτικού τέχνης και αρχιμανδρίτη π. Αρσένιου Στρελτσώφ (1894-1970), πολιτικού κρατούμενου και σύγχρονου αγίου της ρωσικής γης. … [...]

Ο Άγιος Κασσιανός ο άστεγος

Τα δίσεκτα χρόνια στη λαϊκή παράδοση έχουν συνδεθεί μ΄ ατυχιές, με συφορές, μ΄ αναποδιές και μ΄ όλα τα κακά. Ας θυμηθούμε για λίγο το σπαραχτικό τραγούδι του Νεκρού … [...]

Ο Ανδροκλής και το λιοντάρι

– Δεν αντέχω άλλο… Ξύλο και βάσανα όλη μέρα, κάθε μέρα… Μονολογούσε καθώς έτρεχε να κρυφτεί μέσα στο δάσος ο Ανδροκλής… Πριν λίγο, το είχε σκάσει από το σπίτι του … [...]