Τα μέτρα υγιεινής της Ιεράς Συνόδου για τους Ιερούς Ναούς

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Σε ενημέρωση για τα μέτρα υγιεινής στους Ιερούς Ναούς, κατά το χρονικό διάστημα 4 με 16 Μαΐου προέβη εσωτερικά η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Σύμφωνα με την Ιερά Σύνοδο “οι θύρες των Ιερών Ναών θα ανοίγουν μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών, και εφ όσον παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον μιας (1) ώρας, κατά την διάρκεια της οποίας θα διενεργείται ο φυσικός αερισμός τού ιερού χώρου.”
Επίσης η Ιερά Σύνοδος τονίζει την σημασία των αποστάσεων μεταξύ των πιστών, ενώ υπογραμμίζει των αριθμό των παρευρισκομένων προσώπων που ορίζει ο Νόμος.
Σε άλλο σημείο ζητά να ληφθεί άμεση μέριμνα για αντισηπτικά για την απολύμανση των χεριών των πιστών, ενώ θα εφαρμόζεται σύστημα ελεγχόμενης αναμονής των πιστών για την αποφυγή συνωστισμού.
Ακόμη η Ιερά Σύνοδος αναφέρει ότι οι πιστοί με προσωπική τους ευθύνη και μέριμνα, συνιστάται να φέρουν προστατευτική υφασμάτινη μάσκα.
Τέλος η Ιερά Σύνοδος προτρέπει τις ευπαθείς ομάδες να αποφύγουν την έξοδο από το σπίτι, χάριν της προστασίας της υγείας τους και των αδελφών τους.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δυο Νεες Κυκλοφοριες: Ερμηνεια των 14 επιστολων του Αποστολου Παυλου με αποδοση στη Νεοελληνικη & Απο τα ρηχα του χρονου στο βαθος της αιωνιοτητας…

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!Πατήστε Εδώ και επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο μαςΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑΠΡΩΤΟ ΣΕ ΠΩΛΗΣΕΙΣΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑΝΕΑ … [...]

Το δώρο της Θείας Λειτουργίας

Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου  Η ίδια η Θεία Λειτουργία, από την αρχή αρχή της, διακηρύσσει τί ακριβώς είναι: Είναι η ευλογημένη Βασιλεία του Πατρός και του Υιού και … [...]