Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Κιέβου Ονουφρίου (ΦΩΤΟ)

Γραφείο ειδήσεων: Romfea.gr

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στο Κιέβο η μνήμη του Αγίου Ονουφρίου, κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήριά του, ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριος.
Στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο που τελέστηκε στον αύλειο χώρο της Λαύρας του Κιέβου, προεξήρχε ο εορτάζων Μητροπολίτης Ονούφριος.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στην ζωή του Αγίου Ονουφρίου, προτρέποντας όλους να μιμηθούν την αγνότητα του.
“Δεν μπορούμε να συγκριθούμε με τον Άγιο Ονούφριο, αλλά τουλάχιστον μπορούμε, να μιμιηθούμε το παράδειγμα του και να τηρούμε τις εντολές του Κυρίου” – ανέφερε ο κ. Ονούφριος.
Να αναφερθεί πως κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε ειδική προσευχή για τον τερματισμό την πανδημίας του κορωνοϊού.
Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Μπορίσπολ κ. Αντώνιος ανέγνωσε την συγχαρητήρια επιστολή του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλου, καθώς και επιστολές Προκαθήμενων Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών.
Εκ μέρους της Ουκρανικής Εκκλησίας, τον εορτάζοντα Μητροπολίτη Ονούφριο ευχήθηκε ο Μητροπολίτης Οδησσού και Ισμαηλίας κ. Αγαθάγγελος.
{youtube}wyeaT_2zbEA{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ