«Την Σην δοξάζουσιν πάντιμον, παναγίαν Ζώνην, αγνή παμμακάριστε»

Τελέστηκε σήμερα στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου κατα την αγιορείτικη τάξη και μέσα σε ατμόσφαιρα μυσταγωγίας, κατάνυξης και προσευχής, η πανηγυρική Θεία Λειτουργία για την εορτή της καταθέσεως της Αγίας Ζώνης, η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα Γέρων Τύχων πλαισιούμενος από αγιορείτες πατέρες.
Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Γέρων Εφραίμ Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, ο οποίος επέστρεψε στην Μονή μετά την περιπέτεια της υγείας του.

Τον Δεξιό Χορό των Ψαλτών διηύθυνε ο Γέρων Αντύπας και η συνοδεία του από το κελλί της Αγίας Άννης, ενώ τον αριστερό Χορό, ο πρωτοψάλτης κ. Ιωάννης Χασανίδης, ο κ. Γεώργιος Κωνσταντίου με τις συνοδείες τους και τους πλαισίωσαν χορός των Βατοπαιδινών Πατέρων.
Μετά την Θεία Λειτουργία παρατέθηκε πανηγυρική τράπεζα.
Δείτε εδώ περισσότερα.
The post «Την Σην δοξάζουσιν πάντιμον, παναγίαν Ζώνην, αγνή παμμακάριστε» appeared first on Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος: Ο ενάρετος και γλυκός στους τρόπους άνθρωπος μεταμορφώνει γρήγορα την ταραχή!

Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος (ψηφιδωτό). Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολη. (Επιμέλεια Στέλιος Κούκος) Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου ομιλία «Περί πραότητος» α’. Νομίζω πως … [...]

Έχουμε έλλειψη από νορμάλ άθεους…

 Πολλά έχουν γραφτεί για την ταινία "Ο άνθρωπος του Θεού". Η (εξαιρετική κατά τη γνώμη μου) ταινία που παρουσιάζει τα τελευταία 30 έτη της ζωής του αγίου Νεκταρίου, … [...]