Τοποθέτηση Ανδριάντα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου αποφάσισε η Εκκλησία Κρήτης

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, συνήλθε, την Τρίτη, 9 Ιουνίου 2020, σε Συνοδική Συνεδρία και συζήτησε τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, για την αντιμετώπιση ζητημάτων της Εκκλησίας.
Η Ιερά Σύνοδος, ώρισε Συνοδική Επιτροπή, για τον προγραμματισμό και τη διοργάνωση Επετειακών Εκδηλώσεων στο Ηράκλειο, εντός του έτους 2021, με αφορμή τη συμπλήρωση διακοσίων ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία και την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους.
Η Ιερά Σύνοδος, ομόφωνα αποφάσισε τη φιλοτέχνηση και την τοποθέτηση στο Ηράκλειο, Ανδριάντα του Κωνσταντίνου του Παλαιολόγου, του τελευταίου Αυτοκράτορα στην Κωνσταντινούπολη της Ανατολικής Ρωμαικής Αυτοκρατορίας.
Η Τοπική Εκκλησία παρακολουθεί με ποιμαντική αγωνία και έντονο προβληματισμό τα συνεχιζόμενα περιστατικά παραβατικών συμπεριφορών (όπλα, βία, ναρκωτικές ουσίες κ.λ.π.) και καλεί όλους σε αυτοσυγκράτηση, ψυχραιμία και σεβασμό προς κάθε ανθρώπινο πρόσωπο.
Τέλος, η Ιερά Σύνοδος εύχεται καλή επιτυχία στους διαγωνιζόμενους στις Πανελλαδικές εξετάσεις και καλή πρόοδο στους σκοπούς και τους ευγενείς στόχους τους.
Από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης
 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Οι Νεοπαγανιστές και ο Απόστολος Παύλος

Βασικό στοιχείο στις διάφορες νεοπαγανιστικές ομάδες αποτελεί η εμπαθής, απαξιωτική, φανατισμένη και μέχρις ακροτήτων τοποθέτησή τους, απέναντι στο πρόσωπο του Κυρίου, … [...]

Ο Απόστολος Παύλος στη Θεσσαλονίκη

17,2. Κατὰ δὲ τὸ εἰωθὸς τῷ Παύλῳ εἰσῆλθε πρὸς αὐτούς, καὶ ἐπὶ σάββατα τρία διελέγετο αὐτοῖς ἀπὸ τῶν γραφῶν. Τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στον παρόντα στίχο … [...]