Το ''ύστατο χαίρε'' στον πατέρα του Επισκόπου Χριστιανουπόλεως

Φωτορεπορτάζ: Βαγγέλης Καρπαθάκης

Σε συγκινητικό κλίμα τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020 η εξόδιος ακολουθία του κατά σάρκα πατρός του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χριστιανουπόλεως κ. Προκοπίου στο δημοτικό Κοιμητηριακό Ναό της Αναστάσεως Χριστού Πειραιά.
Της εξόδιου ακολουθίας προεξήρχε ο Θεοφ. Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος.
Στην ακολουθία λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος παρέστησαν μόνο ο Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως, ο αδερφός αυτού και ελάχιστα άτομα του περιβάλλοντος αυτών.
Να αναφερθεί ότι ο κατά σάρκα πατέρας του Θεοφ. Επισκόπου Χριστιανουπόλεως κ. Προκοπίου εξέπνευσε πλήρης ετών, στο σπίτι του όπου και διέμενε στα 89 του έτη.
Τέλος, ο Θεοφ. Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος μετέφερε τα συλλυπητήρια του Σεβ. Μητροπολίτου Νικαίας κ. Αλεξίου στον Θεοφ. Επίσκοπο Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η φωτογραφίας της ημέρας

Γράφει ο π. Γρηγόριος Μάζας Στην ομόδοξη χώρα της Ρουμανίας επιτρέπεται (ακόμη) η τέλεση της Θείας Λειτουργίας σε όλους τους ναούς, χωρίς όμως την συμμετοχή των … [...]

Όψεις Αποκρυφισμού: Τα Φυλακτά

Τα φυλακτά είναι μία πανάρχαια πρακτική, που χρησιμοποιούνταν σε πλήθος παγανιστικών λατρειών και χώρων ως μέσα προστασίας, υποτιθέμενου ελέγχου των πνευμάτων ή και αυτών … [...]