Φθιώτιδος: ''Δεν πρέπει τούτη την ώρα να ενεργήσουμε με μια επιπολαιότητα''

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών μιλώντας στην ΕΡΤ1 σχολίασε την απόφαση του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη να ανασταλούν οι λειτουργίες στις εκκλησίες και έκανε λόγο για “έκφραση αγάπης όταν κάποιος μπαίνει στη θέση του ασθενούς”
“Το απείθαρχο παρατηρείται και στα μικρά παιδιά και στα μεγάλα παιδιά, όπως είναι οι παππούδες και οι γιαγιάδες. Οταν υπάρχει μια σοβαρή κατάσταση και δεν καταλαβαίνουν με το καλό χρειάζεται να έρθει μια διάταξη η οποία έχει γεμίσει πόνο στην καρδιά μας και πρώτα σε εμάς τους ιερείς. Δεν είναι εύκολο να στερηθούμε αυτό που είναι ζωή για εμάς. Αλλά για την αγάπη των πολλών και για την προστασία της Δημόσιας Υγείας πρέπει να μπούμε σ έναν αυτοπεριορισμό. Είναι μια άλλου είδους νηστεία που ζητάει ο Θεός τούτη την ώρα απ όλους μας, μια άλλη είδους άσκηση, να κλειστούμε στο σπίτι μας, ν ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες, να μην εφησυχάζουμε και να αυξήσουμε την προσευχή για όλους, για τους γιατρούς μας, για τους νοσηλευτές μας, γι αυτούς που παίρνουν αποφάσεις και διαχειρίζονται την κατάσταση και δεν είναι εύκολο”.
Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος αναφέρθηκε και στο διάγγελμα του Πρωθυπουργού:
“Όλη η ζωή μας είναι μια προσευχή. Οπου κι αν βρισκόμαστε. Τούτη την ώρα όμως πρέπει να βρεθούμε στο σπίτι και αυτό είναι η έκφραση της αγάπης μας προς τους άλλους. Η Ιερά Σύνοδος είπε κάτι που το επανέλαβε και ο κ. Πρωθυπουργός στο διάγγελμά του. Ο, τι πρέπει να φερθούμε όχι ως υγιείς αλλά ως φορείς της ασθένειας. Αυτό είναι έκφραση αγάπης. Οταν μπαίνεις στη θέση του αδύνατου, του ασθενούς, τότε μαλακώνει η καρδιά σου, σκέφθεσαι διαφορετικά. Δεν πρέπει τούτη την ώρα να ενεργήσουμε με μια επιπολαιότητα, για παράδειγμα ότι εμείς δεν ασθενούμε και είμαστε στο απυρόβλητο. Τούτη την ώρα πρέπει να ενεργοποιηθεί η αγάπη και η υπευθυνότητα”
Σχολιάζοντας την απόφαση της Ιεράς Συνόδου υποστήριξε:
“Η Ιερά Σύνοδος προχώρησε σε μια απόφαση που είναι ιστορική όταν φθάνει να αναστέλλει τη Λειτουργία των Χαιρετισμών, τις Ακολουθίες των Χαιρετισμών. Δεν μπορεί η Εκκλησία να έρθει να καταστείλει το δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο το Κράτος. Σίγουρα η Κυβέρνηση πήρε αυτή την απόφαση με πολύ επίγνωση, ευαισθησία και πόνο και θέλοντας να προλάβει. Γιατί το διοικείν εστί προνοείν”.
Καταλήγοντας, ο Μητροπολίτης μίλησε και για την ανάγκη ψυχολογικής στήριξης ανθρώπων που είναι μόνοι τους στο σπίτι τους.
“Αυτή την ώρα, ο κόσμος χρειάζεται στήριξη, παρηγοριά. Μερικοί άνθρωποι είναι μόνοι, παθαίνουν κρίση πανικού, στεναχώρια, μελαγχολία και είναι στα πρόθυρα της κατάθλιψης . Πρέπει να βρούμε και αισιοδοξία και ελπίδα και την ευκαιρία μέσα από το σπίτι να σχεδιάσουμε μια νέα αρχή μιας νέας ζωής όταν θα βγούμε έξω”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή Ε΄ Νηστειών στο Παρίσι (ΦΩΤΟ)

Θεία Λειτουργία κεκλεισμένων των θυρών λόγω πανδημίας ετελέσθη σήμερα το πρωί στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων, από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μελιτηνής … [...]

Οι έρημοι ναοί…

Πολλές οἱ προφητεῖες τρέχουν ἀπό παντοῦ φυλλάδες τίς προβάλλουν σύγχυση μές στό νοῦ Τά τελευταῖα χρόνια  οἱ σύγχρονοι μιλοῦν,  τά μέλλοντα νά γίνουν, αὐτά θά … [...]