Φθιώτιδος Συμεών: ''Μην μπερδεύουμε το ποτήρι με το Άγιο Δισκοπότηρο''

Του Αιμίλιου Πολυγένη

 
Καλεσμένος στην εκπομπή «10» της ΕΡΤ1 και στον Φάνη Παπαθανασίου και στη Νικόλ Λειβαδάρη, ήταν τα μεσάνυχτα της Τρίτης 5 Μαϊου ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμέων.
Ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων απαντώντας για το θέμα της Θείας Κοινωνίας, τόνισε ότι “ο επιστημονικός τρόπος ασφαλούς μεταδώσεως της Θείας Μεταλήψεως, είναι αυτός που εδώ και 2.000 χρόνια είναι ο πλέον ασφαλής”.
“Λέτε η Εκκλησία τόσες χιλιάδες χρόνια αν αυτός ο τρόπος εγκυμονούσε κινδύνους για την ζωή των πιστών, λέτε να μην είχε κάνει κάποια αλλαγή ή να μην έβρισκε τον τρόπο;” – πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Συμεών.
Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος συμπλήρωσε: “Ποιοι επιστήμονες ξεκάθαρα μπορούν να αποδείξουν το αντίθετο; Πόσα θύματα του κορωνοϊού μπορούν να μας πουν ότι νόσησαν από την θεία κοινωνία; Επομένως, μην μπευρδεύετε το ποτήρι, με το ποτήρι της ζωής και την αγία λαβίδα, με το κουτάλι”.
“Ο κάθε άνθρωπος έχει δικαιώμα να μην πιστεύει, έχει δικαίωμα να τα θεωρεί όλα αυτά παραμύθια και ότι είναι το όπιο του λαού. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να συμμετάσχει στην Θεία Κοινωνία, αλλά να μην προσβάλει έναν λαό και μια παράδοση εκατομμυρίων ορθοδόξων σε ολόκληρη την οικουμένη, οι οποίοι μεταλαμβάνουν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού” – πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Συμεών.
Δείτε την συνέχεια στο βίντεο που ακολουθεί:
{youtube}FokZUYTARCo{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αν και η Πόλη έπεσε, η Ρωμυοσύνη ζει

Του π. Παταπίου Καυσοκαλυβίτου Ἦταν Σάββατο, 9 Ἰουνίου τοῦ 1453, ὅταν τρία πλοῖα κατέπλεαν ὁρμητικά στό βενετσιάνικο λιμάνι τῶν Χανίων, κατεβάζοντας βιαστικά τά … [...]