«Χορήγηση» οκτάμηνων προγραμμάτων απασχολήσεως και στην Εκκλησία

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Σε προγραμμάτα απασχολήσεως κοινωφελούς χαρακτήρος,  έχει συμπεριληφθεί η Εκκλησία της Ελλάδος και οι Ιερές Μητροπόλεις.
Η Ελληνική Κυβέρνηση με σχετικό ΦΕΚ, θα προσφέρει στην Εκκλησία ως φορέα του Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ανθρώπινο δυναμικό με οκτάμηνες συμβάσεις εργασίας.
Συγκεκριμένα η Ιερά Σύνοδος με σχετικό εγκύκλιο σημείωμα προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις, ζητά να γίνει καταγραφή αναγκών για την ένταξή τους, στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.
Στο εγκύκλιο σημείωμα δίνονται σχετικές οδηγίες για την καταγραφή των θεσέων και την συμπλήρωση του σχετικού πίνακα, ο οποίος θα αποσταλεί από τις Συνοδικές Υπηρεσίες στις αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες.
“Τα αιτήματα πρέπει να εγγραφούν κατά σειράν προτεραιότητος καθ΄ότι, λόγω του περιορισμένου αριθμού των χορηγηθησομένων εις την Εκκλησίαν της Ελλάδος θέσεων, ενδέχεται ορισμένα εξ΄ αυτών να μην εγκριθούν υπό του Κράτους” – τονίζει μεταξύ άλλων το εγκύκλιο σημείωμα.
Τέλος να αναφερθεί ότι ο σχετικός κατάλογος συμπεριλαμβάνει 173 ειδικότητες, και πρέπει να αποσταλεί το αργότερο μέχρι την Τρίτη 19 Μαϊου 2020.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αν και η Πόλη έπεσε, η Ρωμυοσύνη ζει

Του π. Παταπίου Καυσοκαλυβίτου Ἦταν Σάββατο, 9 Ἰουνίου τοῦ 1453, ὅταν τρία πλοῖα κατέπλεαν ὁρμητικά στό βενετσιάνικο λιμάνι τῶν Χανίων, κατεβάζοντας βιαστικά τά … [...]