«Χριστός Πάσχων» την Κυριακή των Βαΐων από την Ι.Μ. Φθιώτιδος

Αξιοποιώντας η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών και τηρώντας με απόλυτη αυστηρότητα και ακρίβεια όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα παρουσιάσει την Κυριακή των Βαΐων 25 Απριλίου 2021, στις 11:00 πμ, μέσα από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και το διαδίκτυο επίκαιρη πολιτιστική πνευματική εκδήλωση για το Άγιο Πάσχα με τη συμμετοχή των μουσικών σχημάτων της Μητροπόλεως από το Ωδείο «Γερμανός ο Μελωδός», από τον Σύνδεσμο Ιεροψαλτών Φθιώτιδος «Νικόλαος Δοχειαρίτης» και άλλων καλλιτεχνών.
Την εκδήλωση τιμά με τη συμμετοχή του, μετά από πρόσκληση του κ. Συμεών, ο δημοφιλής στη νεολαία ηθοποιός κ. Θανάσης Βισκαδουράκης.
Για το λόγο αυτό ο κ. Βισκαδουράκης βρέθηκε στην πόλη της Λαμίας για τα γυρίσματα της εκδήλωσης, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στις Ιερές Μονές Αγάθωνος, Αντινίτσης και Δαμάστας.
Ο κ. Βισκαδουράκης είχε την ευκαιρία, στο περιθώριο των γυρισμάτων, να συνοδεύσει τον Σεβασμιώτατο στην Ακολουθία του Μ. Αποδείπνου στην Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου Στυλίδος, αλλά και να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου στον Άγιο Εφραίμ στην Νέα Άμπλιανη.
Μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών και ο κ. Βισκαδουράκης μίλησαν στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την εκδήλωση.
{youtube}UXFUOpsWrhc{/youtube}
{youtube}o8rY8OjXLD8{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο άγγελος είπε στις γυναίκες να μεταφέρουν τη χαρμόσυνη είδηση «στους αποστόλους και τω Πέτρω». Γιατί και τω Πέτρω;

  [...]Ο άγγελος είπε στις γυναίκες με σιγουριά: Ιησούν ζητείτε τον Ναζαρηνόν τον εσταυρωμένον. Γιατί μίλησε έτσι; Για να τις στερήσει από κάθε αμφιβολία και … [...]

Στον π. Ανανία Κουστένη (†14-5-2021)

Γράφει ο Αρχιμ. Εφραίμ ΤριανταφυλλόπουλοςΠρωτοσύγκελλος Ι. Μητρ. Σισανίου και Σιατίστης Δὲ σὲ γνώρισα, σὲ ἄκουσα.Δὲ σὲ εἶδα, σὲ διάβασα.Κεῖνα τὰ κηρύγματά σου,χαστούκι … [...]