Όταν το Πνεύμα το Άγιο έρθει στην ψυχή του ανθρώπου τότε ο άνθρωπος δεν έχει ανάγκη από ψεύτικα στηρίγματα(Mητρ.Λεμεσού Αθανάσιος)

                       Γιατί ψωνίζει ο άνθρωπος; Λέει, μα τα αγοράζω αλλά δεν τα έχω ανάγκη…Τα αγοράζω και δεν τα έχω ανάγκη,έχω τόσα πολλά να φορέσω και παπούτσια και ρούχα αλλά θέλω να τα αγοράζω! Είναι ψυχική ανάγκη. Είναι ψυχική φτώχεια.Είναι ένδεια. Και το φαγητό και χίλια δυο άλλα πράγματα… Επειδή λείπει ο Παράκλητος. Επειδή λείπει το Πνεύμα το Άγιο. Όταν το Πνεύμα το Άγιο έρθει στην ψυχή του ανθρώπου τότε ο άνθρωπος δεν έχει ανάγκη από ψεύτικα στηρίγματα. Τότε είναι γεμάτος, τότε είναι πλήρης. Αυτό που μας σπρώχνει στην επιθυμία και στην κατάχρηση των πραγμάτων είναι γιατί απουσιάζει το πνεύμα το Άγιον, η Χάρις του Θεού από την ψυχή μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Λόγος και Μέλος: «Θεοτόκε η ελπίς»

Προσεγγίσεις στη μυσταγωγία της Ψαλτικής Τέχνης. Επιμελούνται και παρουσιάζουν ο Πρωτοψάλτης, Δάσκαλος της Ψαλτικής Τέχνης και Χοράρχης του Βυζαντινού Χορού ΤΡΟΠΟΣ … [...]

Ερημίτις Φωτεινή: Αρπάζεται ο νους μου στους ουρανούς και βλέπω νοερώς τα ουράνια κάλλη της αιωνίου ζωής και ευφραίνεται η ψυχή μου.

(Διασκευή, επιμέλεια Στέλιος Κούκος)  Κεφάλαιο πρώτο «Η αίσθησις του Πνεύματος».   1. Προσευχή «εν αισθήσει καρδίας» Από τότε δεν είδες άλλη οπτασία; – Τόσο … [...]