Βρισκόμαστε στην «καρδιά» του χειμώνα και είναι μια καλή ευκαιρία να προσέξουμε λίγο παραπάνω την υγεία μας, καταναλώνοντας φρούτα.
Βρισκόμαστε πλέον στον χειμώνα και μαζί με τη νέα εποχή του χρόνου που έφτασε, έφτασαν και φρούτα γεμάτα οφέλη που θα μας επιτρέψουν να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας και να απολαύσουμε μερικούς πολύ υγιείς μήνες.
Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τέσσερις ποικιλίες φρούτων που είναι ιδανικές για να τρώτε αυτούς τους μήνες, συνοδευόμενες από τα οφέλη που μας προσφέρουν.
Πορτοκάλια και μανταρίνια
Είναι ιδανικά για την πρόληψη του κοινού κρυολογήματος και της γρίπης το χειμώνα, καθώς η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Επιπλέον, έχουν επίσης αντιοξειδωτικές ιδιότητες και χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη Α, είναι σύμμαχοι στη διατήρηση υγιούς δέρματος και στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων.
Απολαύστε τα σε σφηνάκια ως σνακ, ως επιδόρπιο ή ακόμη και συμπεριλάβετε τα σε σαλάτες για να δώσετε μια εσπεριδοειδή πινελιά στα πιάτα σας.
Περσιμόνια
Με πορτοκαλί χρώμα όπως και τα προηγούμενα, έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Α, C και αντιοξειδωτικά. Η τακτική κατανάλωσή τους συμβάλλει στην καλή λειτουργία της υγείας των ματιών και ενισχύει επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα.
Μπορούν να τεμαχιστούν σε κύβους και να προστεθούν σε φυσικά γιαούρτια για να δώσουν μια θρεπτική και γλυκιά νότα στα επιδόρπια ή τα σνακ σας.
Σταφύλια
Τα σταφύλια, που καταναλώνονται από την αρχαιότητα, είναι ένα από τα φρούτα που πρέπει πάντα να υπάρχουν στην κουζίνα μας, και μάλιστα κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Στην πραγματικότητα, έχει γίνει ένα σύμβολο με το οποίο υποδεχόμαστε το νέο έτος. Είναι μια τροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά, διουρητική, αντιφλεγμονώδης και πλούσια σε φυτικές ίνες και υδατάνθρακες.
Μπορούμε να το απολαύσουμε με πολλούς τρόπους, χάρη στην ευελιξία του: σε φρουτοσαλάτες, με δημητριακά, σε κέικ, τυριά… και με την οικογένειά μας στο τέλος της 31ης Δεκεμβρίου!
Ρόδια
Τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν είναι το κύριο πλεονέκτημά τους, βοηθώντας να κρατήσουν τη χοληστερόλη μακριά, καθώς και να ενισχύσουν το καρδιαγγειακό σύστημα αυξάνοντας τη ροή του αίματος.
Μια σαλάτα με φυλλώδη χόρτα, φέτα, καρύδια και σπόρους ροδιού είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα θρεπτικό, υγιεινό και εύκολο στην προετοιμασία δείπνο.
Μήλα
Τα μήλα με κρέμα είναι άλλο ένα φρούτο που φτάνει στην κορύφωση της κατανάλωσής του τους χειμερινούς μήνες. Τα μήλα είναι πλούσια σε βιταμίνες C και B6, φυλλικό οξύ, καθώς και σε κάλιο και μαγνήσιο, και είναι ιδανικά για την προώθηση της εντερικής διέλευσης λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες!
Μπορούμε να τα καταναλώσουμε απευθείας, κόβοντάς τα στη μέση.
ΠΗΓΗ